jaerensmak b 141009kes120


04.03.2010

1. september i år kunne ferskvaresjef Mette Østrem på Ultra endelig fortelle kundene sine at det beste svinekjøttet i landet var kommet. Da ble nemlig Jacobs Utvalgte og Jæren Smak lansert i butikk for første gang.

Jæren Smak i butikk

Fra denne datoen ble Jæren Smak svinekjøtt tilgjengelig for publikum i rundt 200 dagligvarebutikker rundt om i landet. Her i distriktet er det blant andre Ultra ved Hinna Park som har en egen hylle med Jacobs Utvalgte og dermed kan tilby kundene sine det ypperste av matvarer fra hele verden.

– Dette er flaggskipet vårt for tiden. Her på Ultra i Stavanger føler vi på mange måter at dette er litt «vårt» produkt siden svinekjøttet fra Jæren Smak er fra vår region. Undersøkelser viser at 60 prosent av kundene våre ser etter kvalitet når de er ute og handler. Vi merker at interessen er stor straks noe er lokalt. Det gjelder også varene fra Jæren Smak, forteller ferskvaresjef ved Ultra, Mette Østrem.

Hun og alle ferskvaresjefene i NorgesGruppen var i slutten av august samlet på seminar i Drangedal for å lære mer om sortimentet i Jacobs Utvalgte. Da kjørte den nyansatte markedssjefen i Prima Jæren, Tommy Espedal, ens ærend over fjellet til sørlandsbygda med råvarer fra Jæren Smak.

– Vi laget de forskjellige oppskriftene som står på pakkene med svinekjøtt og som er utviklet i samarbeid med Kulinarisk Akademi i Oslo.  Det er viktig for oss å vite hva vi selger, mener Mette Østrem.

Ypperste kvalitet Jacobs Utvalgte er NorgesGruppens eget varemerke og er en samling matvarer der målet er å samle det beste av det beste. Mathuset Jacobs i Oslo er utgangspunktet for konseptet. Under dette varemerket finner du pasta som er støpt i bronseformer med en ru overflate for at sausen skal feste seg bedre. Jacobs Utvalgte omfatter dessuten sauser, brød med oppskrift fra Alpene, økologiske egg, kongekrabbe fra Berlevåg og, ikke minst, svinekjøtt fra Jæren Smak i ulike varianter. Det er til nå lansert to typer pølser med svinekjøtt fra Jæren Smak, entrecôte, svinecarré, ytre- og indrefilet av svin og bacon.

– Dette svinekjøttet var det tidligere bare mulig å få tak i ved enkelte kjøtthandlere i distriktet eller på restaurant. Nå er det endelig tilgjengelig for den vanlige forbrukeren i butikken. Det har vært et bra salg av varene fra Jæren Smak i de rundt 200 butikkene til NorgesGruppen landet rundt. Butikkene bestiller nye varer ukentlig, og selv om det er kort tid siden lanseringen, tyder det på at forbrukerne har fått øynene opp for dette høykvalitetsproduktet. Det blir spennende å se i månedene framover mot jul også hvordan juleproduktene vil slå an, tenker markedssjefen i Prima Jæren, Tommy Espedal, høyt.

Videreforedlet hos A. Idsøe Butikkene som så langt har fått Jacobs Utvalgte i hyllene er Meny, Ultra og Eurospar i tillegg til kjøtthandlerne A. Idsøe i Stavanger og R. Skretting på Varhag og opphavet til konseptet Mathuset Jacobs. De fleste produktene blir foredlet ferdig ved A. Idsøe sitt nystartete produksjonsanlegg i Sirevåg. Driftssjefen til A. Idsøe, Geir Langeland, og et titalls ansatte, sørger for at NorgesGruppen blir forsynt med varene fra Jæren Smak.

– Vi får råvarene direkte fra Prima Jæren sitt anlegg i Kviamarka. I den ene enden ruller Jæren Smak-kjøttet inn og i den andre enden pakker og transporterer vi ut de ulike produktene. Her er det ulike prosesser som skjer; alt fra oppkutting, finskjæring og porsjonering til varmebehandling, salting og surring av steker. Det er vi som videreforedler produktene, men det er Prima Jæren som har avtalene med NorgesGruppen, presiserer Geir Langeland.

Sammen håper Prima Jæren og A. Idsøe at det samlete volumet av varer solgt i butikk kan komme opp i en omsetning på 50 millioner kroner. – Varene ligger høyere i pris enn mange andre varer i butikken, men vi mener at prisen gjenspeiler kvaliteten. Tester av produktene, blant annet i VG, tyder på at andre er enige med oss i det, kommer det fra Tommy Espedal.

Se oppskrifter med Jæren Smak-oppskrifter på www.jaerensmak.no


< Tilbake