Ønsker du å bestille leiebil i Lisboa? Da iler vi til med noen velmente råd på veien. For Lisboa er en fantastisk by, men å kjøre bil her kan være en prøvelse. Mer om det ganske snart.

Stadig flere nordmenn får øynene opp for den portugisiske hovedstaden spesielt, og Portugal generelt. Joda, vi har valfartet på charter til Algarve i mange tiår. De siste årene har også interessen for å utforske andre deler av landet økt. Til dette passer en leiebil perfekt.

Lisboa først – Leiebil etterpå

Lisboa er som internasjonale storbyer flest. Stor, hektisk og en nøtt å bryne seg på for førstegangskjørende. For trafikken i sentrum kan være kaotisk. Jo mindre man har kjørt der tidligere, desto mer frustrerende kan det være å ta seg frem i byen.

Mange erfarne Portugal-farere anbefaler faktisk at du venter med å leie bil til at du er ferdig med å være turist i Lisboa. Du kommer deg til mange av byens severdigheter til fots. Eller ved å reise kollektivt. Når du har sett deg ferdig på det Lisboa har å tilby, kan du leie en bil og reise videre.

– Det ekte Portugal

Det er når du setter deg inn i leiebilen og kjører ut av Lisboa at du kommer til å oppleve hva portugiserne kaller det “ekte Portugal”. Små byer og landsbyer fylt til randen med kultur, historie og fascinerende arkitektur.

Du kan kjøre mot Porto i nord og svinge innom den frodige og fantastiske Duorodalen på veien. Å kjøre i det vakre vinlandskapet langs elven Duoro er noe du bør unne deg. Etter å ha besøkt Porto vender mange nesen sørover til Algarvekysten med noen dagers sol og bad. Alt dette blir så mye enklere med en leiebil.

Å kjøre i Lisboa og Portugal

Er du glad i rundkjøringer? Da kommer du til å elske Lisboa og byene i Portugal. For her er det mange av dem. Veistandarden er varierende. Hovedveiene er i svært god forfatning. Da er det annerledes med veiene til de mange landsbyene. Mange av dem er regelrette kjerreveier som er forsøkt gjort om til bilveier. De kan være steinete, svingete, bratte og uten sikring mot stupene de hviler på toppen av. I tillegg er mange av de mindre veiene smale. Ikke minst inne i landsbyene. Har du litt tålmodighet og et våkent blikk vil det gå bra.

Det kan lønne seg å leie en middels stor bil i Lisboa. Biler i mellomklassen har som regel litt kraftigere motorer som hjelper på de bratteste veiene. Samtidig er de ikke så store at det er trøblete å parkere dem.

Det er verdt å nevne at portugisere flest er hyggelige å ha med å gjøre på veiene. Det er mindre bannskap og veiving med armene her enn i andre sør-europeiske land.

Gratis parkering

Mange av byene i Portugal tilbyr gratis parkering over det meste. Så lenge du ikke står i veien for trafikken eller offentlig transport. Dette har skapt en egen næring. Rett som det er kan det dukke opp «parkeringsassistenter» som hjelper deg med å finne plass. Dette er så klart ikke gratis. En driks på to til tre Euro burde blidgjøre de fleste.

Mange av motorveiene er bomveier. Dette er kanskje litt av årsaken til at du kan være temmelig ensom hvis du kjører der. De fleste leiebilene er utstyrt med løsninger som gjør at bompasseringene blir lagt til på leiebilfakturaen automatisk, men sjekk med utleiefirmaet for sikkerhets skyld.

Lei bil i Lisboa

De fleste som besøker Lisboa ankommer via Portela lufthavn (Aeroporto da Portela) like utenfor sentrum. Velkjente bilutleiere som Europcar og Budget har kontorer like i nærheten av flyplassen. Mange av de samme firmaene har også kontorer i sentrum. Du kan ta metroen fra flyplassen til holdeplassen Marquês de Pombal i hjertet av Lisboa. Herfra tar det maks fem minutter å gå til de fleste bilutleiefirmaene.

Du kan bruke vårt leiebilsøk leiebilportugal.no Lisboa, til å finne gode tilbud på leiebil i Lisboa. Vi henter inn tilbud fra alle firmaene ute på flyplassen og i sentrum. Du kan også bestille leiebilen her.